Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč

Roztok není voda: Jak se vyznat v roztocích na kontaktní čočky a který z nich zvolit?

Roztok není voda: Jak se vyznat v roztocích na kontaktní čočky a který z nich zvolit?

I když tak na první pohled rozhodně vypadá, roztok na kontaktní čočky není voda. Vzpomínáte, jak podrážděné vaše oči jsou, dostane-li se do nich voda z kohoutku třeba při sprchování? A zapomněli jste si už někdy roztok doma a na cestách vložili vaše čočky do sklenice s obyčejnou vodou ve snaze zachránit, co se dá? Pak si určitě vzpomenete, v jakém stavu vaše kontaktní čočky ráno byly.

Roztok je nutnost, vybírejte pečlivě

Neřešíte-li svou krátkozrakost nebo dalekozrakost jednodenními čočkami, které po použití jednoduše vyhodíte, je roztok na kontaktní čočky položkou, již do svého nákupního košíku jednou za čas prostě vložit musíte. Každý roztok by měl čočky nejen čistit a dezinfikovat, ale také je zvlhčovat, tak aby byly po nasazení do oka co nejpříjemnější a aby je uživatel, pokud možno, vůbec necítil. Takové roztoky se označují jako jednorázové, víceúčelové nebo prostě All-In-One.

Který roztok je ale ten nejlepší pro váš typ kontaktních čoček a který bude nejlépe vyhovovat právě vám? Stejně jako u kontaktních čoček neexistuje ani na tuto otázku jednoznačná odpověď.

Na co se při výběru roztoku zaměřit, když...

  • Máte suché oči

 Pak by vám mohl vyhovovat některý z roztoků, který kontaktním čočkám dodává extra zvlhčení. Ve složení takových roztoků se často objevuje kyselina hyaluronová, případně se mohou pochlubit takzvanou technologií HydraGlyde, jež jejich povrch zvlhčuje v průběhu celého dne.

  • Jde vám o maximální dezinfekci

V tom případě sáhněte po roztoku, který slibuje zničení 99,9 procent nečistot, bakterií a mikrobů. Tako 

  • Jste majiteli citlivých očí

Vyhovovat by vám mohly právě výše zmíněné roztoky s minimem chemie, případně roztoky určené speciálně pro citlivé oči.

Výběr je široký, a tak pokud si nejste jistí, zkoušejte. Pořiďte si cestovní balení roztoku na kontaktní čočky (k dispozici nejčastěji v 90 nebo 120ml balení) a nesedne-li vám, snadno a bez větší finanční ztráty prostě otestujete jiný.

Široký sortiment kvalitních značkových roztoků na různé druhy kontaktní čoček včetně pouzder pro jejich uložení najdete na e-shopu.